miercuri, 9 martie 2011

Bogdan Stancu



" stancu a venit de la un club mare si joaca tot la o echipa mare


Tehnicianul echipei Galatasaray, Gheorghe Hagi, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că atacantul Bogdan Stancu se numără printre cei mai buni atacanţi din România şi s-a transferat de la o grupare mare, Steaua, tot la un club mare


Stancu a jucat în România la Steaua Bucureşti. Adică la o echipă mare, ca Galatasaray. Este o echipă asupra căreia există multă presiune. Eu consider că şi în România sunt formaţii foarte bune. galatasaray a eliminat pe Dinamo, dar a fost eliminată de Steaua. Ambele ţări au echipe foarte bune. Adică Stancu a venit de la un club mare şi joacă tot la o echipă mare", a spus Hagi.



gheorghe hagi nu a dorit să comenteze speculaţiile conform cărora Mersin Idmanyurdu ar fi renunţat în vară să îl împrumute pe Stancu de la Steaua din cauza preţului de 300.000 de euro: "Mă cunoaşteţi foarte bine şi nu vreau să intru într-un circ, să fim serioşi. Nici nu se poate vorbi despre astfel de lucruri. Tot ce ştiu este că Stancu este printre cei mai buni atacanţi ai României. El şi-a demonstrat valoarea aici. Este un fotbalist tânăr şi este cotat bine în Europa. Nu vreau să spun altceva".
Hagi s-a declarat încrezător înaintea meciului pe care galatasaray îl va disputa, sâmbătă, cu Gaziantepspor, în campionatul Turciei. "Sunt optimist. Vom merge la Gaziantep pentru a obţine cele trei puncte puse în joc. Va fi un meci deschis şi împotriva unui adversar bun. Îi mai avem accidentaţi doar pe Arda şi Pino. Bariş, Gokhan şi Caglar încă nu sunt în formă maximă, dar au început să se antreneze cu echipa", a afirmat tehnicianul.
Referitor la internaţionalul bosniac Zvjezdan Misimovici, exclus din lot de Hagi pentru indisciplină, antrenorul român a spus că acest subiect este încheiat pentru el. "Pentru mine este clar. Am luat o decizie în privinţa lui Misimovici în luna noiembrie şi conducerea clubului a acceptat-o. Din punctul meu de vedere subiectul este încheiat. Voi continua cu lotul pe care îl am la dispoziţie, iar acum ne gândim doar la meciul cu Gaziantep. Pot să spun doar asta: nu mă voi răzgândi în privinţa lui Misimovici", a afirmat Hagi.
Bogdan Sorin Stancu (n. 28 iunie 1987) este un fotbalist din pitesti (arges) care evoluează ca atacant la galatasaray instambul
Bogdan Sorin Stancu
ATACANT

Data nasterii28 Iunie 1987Pitesti
Nationalitateromana
Constitutie182 cm75 kg
Debut FCSB30 Iulie 2008
FC Vaslui - Steaua 1-0


Bogdan Stancu este una dintre tinerele sperante ale fotbalului romanesc, fiind titular incontestabil la echipa nationala de tineret. A debutat in fotbal la Dacia Mioveni, in Divizia B, unde a jucat 12 meciuri si a marcat 3 goluri. Dupa cateva luni in care a facut parte din lotul lui FC Arges, tanarul atacant a fost transferat la Unirea Urziceni, unde si-a aratat clasa, jucand in 49 de partide si marcand un total de 11 goluri. Transferat la Steaua in luna mai a acestui an, Bogdan spera sa devina cat mai curand un pilon de baza al echipei si sa se incoroneze campion al Romaniei la sfarsitul acestui sezon.































Name:Bogdan Sorin STANCU
Date of birth:28.06.1987
Place of birth:Piteşti (Argeş)
Height:182 cm
Weight:74 kg
Nationality:Romania
Position:atacant






Bogdan Stancu este una dintre tinerele sperante ale fotbalului romanesc, fiind titular incontestabil la echipa nationala de tineret. A debutat in fotbal la Dacia Mioveni, in Divizia B, unde a jucat 12 meciuri si a marcat 3 goluri. Dupa cateva luni in care a facut parte din lotul lui FC Arges, tanarul atacant a fost transferat la Unirea Urziceni, unde si-a aratat clasa, jucand in 49 de partide si marcand un total de 11 goluri. Transferat la Steaua in luna mai a acestui an, Bogdan spera sa devina cat mai curand un pilon de baza al echipei si sa se incoroneze campion al Romaniei la sfarsitul acestui sezon.

Primul lui meci in Liga 1 a fost Steaua – FC Arges (0-0).
A debutat la Steaua pe 30 Iulie 2008 in meciul FC Vaslui – Steaua 1-0


Durere, cedare, ambiţie şi muncă. Acesta este traseul parcurs de atacantul Stelei din momentul în care tatăl său a încetat din viaţă, cînd Stancu nu împlinise 14 ani.
Fotbalul are uneori capacitatea de a aşeza lucrurile peste dramele vieţii. Crescut într-o familie săracă, Stancu nu a avut copilărie. Dar a avut în schimb o ambiţie aparte. Iar cînd tragedia a fost la un pas să învingă în disputa cu puştiul de nici 14 ani, au intervenit cei cărora el le este şi azi recunoscător Dobrin şi Stancu au doi numitori comuni. Sau unul, dacă excludem oraşul Piteşti. Este vorba de familia Ianovschi. Leonte l-a descoperit pe regretatul “Gîscan”, iar Mihăiţăa treia generaţie Ianovschi, l-a “inventat” pe “Motan”.
Copil retras şi timidPovestea fotbalistului Bogdan Stancu începe spre sfîrşitul lui 1998, cînd, la o selecţie organizată de Centrul de Copii Leonte Ianovschi, copilul de 11 ani a fost acceptat. Dificultăţile financiare ale puştiului i-au impresionat pe Adrian Neaga şi Dani Coman, mai mari cu doar cîţiva ani decît Stancu. Cei doi piteşteni l-au sprijinit cît au putut, ba i-au cumpărat şi ghete, şi echipament de joc.
La primele antrenamente, atacantul de azi părea a nu se integra în colectiv. Era timid, stătea retras, vorbea monosilabic,  iar comunicarea cu el era anevoioasă. După o vreme, cu ajutorul lui Ianovschi, situatia s-a remediat. La numai trei ani distanţă, viaţa l-a încercat pe Bogdan Stancu. Poate prea dur pentru un copil care nici nu avea vîrsta de buletin. Mama sa lucra pe atunci la fabrica de cauciuc, iar tatăl era internat în spital, bolnav de inimă.

mai multe aflati pehttp://bogdanstancu.ro/
“Mă duc. Ai grijă de băiatul meu!”
Drumul micului fotbalist către casă trecea invariabil prin spital.  “Tati, o să te faci bine. Să ştii că mîine am meci, îţi voi arăta poze. Abia aştept să vii iar să mă vezi”, îi spunea copilul părintelui. “Da, Bogdan. Voi veni!”, răspundea tatăl.  Iar ochii mamei se umezeau. După cîteva săptămîni, starea lui Stancu senior s-a înrăutăţit. Doctorii îi dădeau puţine şanse. Într-una din zile, l-a chemat pe Mihăiţă Ianovschi şi i-a spus: “Ştiu că nu mai am mult. Am o rugăminte la tine. Să ai grijă de Bogdan, mi-aş dori să iasă un fotbalist mare din el! Maică-sa va rămîne singură, iar el îi va fi unicul sprijin”.
Povesteşte Mihăiţă Ianovschi: “Cînd l-am auzit, abia mi-am stăpînit lacrimile. Am plecat bulversat, iar după nici o săptămînă, domnul Stancu s-a stins din viaţă”. Şocul pierderii tatălui a fost mare pentru „Motan”. Continuă primul său antrenor: “M-am temut că va avea o cădere psihică. I-am dat liber cîteva zile de la antrenament, dar apoi nu a mai venit. L-am căutat prin tot Piteştiul şi l-am adus mai mult cu forţa pe teren.  Ulterior, mi-a zis aşa: <Dacă nu veneaţi atunci după mine, nu mă mai întorceam. Nu îmi mai trebuia fotbalul>”.
De atunci, Bogdan Stancu a progresat enorm. Cu muncă şi perseverenţă, în mai 2008 s-a transferat la Steaua. Mai mult, finalul sezonului 2009-2010 l-a găsit golgeter al roş-albaştrilor, alături de Kapetanos.
De ce “Motanul”?
Porecla i-a fost dată de Mihăiţă Ianovschi.  Care a fost motivul? “La început era extrem de interiorizat şi de retras. Nu era deloc sociabil, nu scotea nici un sunet, ba era şi foarte sensibil. De asta l-am numit aşa”, a dezvăluit Ianovschi.
Preferinţele lui Stancu
În afara fotbalului, jucătorul de 22 de ani este pasionat de tenis, sport pe care îl practică atunci cînd are timp.  Cînd deschide laptopul şi vrea să se destindă, joacă FIFA 2010. “Între FIFA şi Manager, prefer prima variantă”, spune Stancu. (via)

7 LUCRURI MAI PUŢIN ŞTIUTE DESPRE STANCU
Giannini l-a dat afară din lot
Un alt moment de cumpănă pentru Stancu l-a constituit instalarea italianului Giuseppe Giannini la cîrma lui FC Argeş. “N-are valoare, nu-l vreau în lot”,  a fost concluzia acestuia, iar Stancu a fost expulzat!

Un dolar minutul

Înainte de a debuta la Argeş, Stancu a fost împrumutat în Liga a II-a, la Dacia Mioveni, acolo unde i s-a făcut un contract inedit. Un salariu de bază de 1.000 de dolari, plus o clauză surpriză: pentru fiecare minut jucat i se mai oferea cîte un dolar. Exemplu: dacă bifa 90 de minute, i se mai adăugau 90 de dolari la salariul deja existent.

Pierdut de Argeş pentru că n-avea salariul minim pe economie

Stancu a fost dus de Gigi Neţoiu gratis la Urziceni în vara lui 2006, profitînd de o gafă de proporţii a conducerii clubului din Trivale. Argeşul îl avea la acea vreme ca preşedinte pe Gelu Stan, care nu i-a oferit lui Stancu în cartea de muncă nici măcar salariul minim pe economie.  Neţoiu a aflat, l-a învăţat pe Stancu să-şi depună memoriu şi, avînd cîştig de cauză, atacantul a fost declarat liber de contract.

Spaletti l-a remarcat doar pe el
După amicalul Steaua – Roma 3-1, din vara trecută, cînd Stancu a debutat în tricoul roş-albastru, antrenorul grupării din capitala Italiei a vorbit laudativ despre un singur fotbalist. “Cine mi-a plăcut de la Steaua? Numărul 28. E un jucător cu calităţi foarte mari, l-am văzut şi în amicalul Italia – România 1-1, cînd a şi marcat, şi cred că are un viitor frumos”, a spus Spaletti despre Bogdan Stancu.

Îl are idol pe Ronaldo

Stancu spunea, în urmă cu un an şi jumătate, că o comparaţie cu Adrian Mutu e exagerată şi forţată. “El e la un nivel mult prea mare şi nu-şi au rostul astfel de comparaţii. Idolul meu? Ronaldo”, a declarat atacantul de 21 de ani al trupei lui Lăcătuş.
Scroll upScroll down


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu